måndag 30 januari 2012

Using Lines for a Slimmer Silhuette

It´s All about Lines

It´s All about Lines by zhine featuring coats

* It´s an illusion *

De här två bilderna från Monkis hemsida illustrerar hur vertikala linjer skapar illusionen av mera längd. Även om det är samma tjej och trots högklackat på den högra bilden ser hon kortare ut. Med hjälp av rätt linjer kan du använda det till din fördel oavsett din storlek. Det handlar om att ögat läser uppifrån ner först och från vänster till höger. Ju längre sträcka ögat kan läsa neråt utan horisontella avbrott desto längre uppfattar ögat föremålet (dig).

Se nedan

Using Lines for a Slimmer Silhuette


* Linjer * 

Det här nog den enklaste regeln som ger störst effekt. Varje horisontell (tvärrandig) linje förkortar intrycket och ju fler desto sämre om du vill se längre och smalare ut. Antar att du vill som jag åtminstone se så lång ut som du är och inte kortare. Enhetliga färger skapar illusionen av mera längd och varje byte av färg skapar en ny horisontell linje som kortar av. Linjer som pekar utåt, se ärmarna på den senapsgula jackan skapar mera bredd detsamma gäller knappar i dubbla rader, se den beigea kappan. 

Obs! Jag valde att inte förtydliga varje rand i strumporna.


Ett kurvigt exempel

Published and altered with permisson from Tanesha - a Girl with Curves. Thank you!

 *  Before & After * 

Okej du är stor, rund, tjock, bred men det positiva är att du är bara så bred som ditt bredaste ställe! Inte ett dugg mer om du undviker kläder som markerar den med en horisontell linje eller med ökad volym av nåt slag. Den här bystiga tjejen har figurnära kläder vilket i sig är bra men ögat uppfattar fler horisontella linjer på före-bilden jämfört med efter-bilden. T-shirts och andra toppar med en ärmlängd som markerar hennes bredaste "linje" är det sämsta hon kan bära. Vi äppelformade tror ofta felaktigt att vi är bredast om magen. En päronformad syster bör undvika linjer och ökad volym vid höften och låren. 

Alternativt till mer vertikala linjer hade varit en annan topp med längre ärmar eller bara en enkelknäppt kofta eller kavaj i längre modell ovanpå samt svarta skor. 

Se alla bilder från Taneshas inlägg här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...