fredag 9 mars 2012

Miracles Do Happen! Slowly...* Off Topic - Viktigt delmål *

I dag för första gången på flera år har jag nått ett hett efterlängtat delmål! Jag bara måste skriva om det för det har känts så ouppnåeligt trots att jag hela tiden har fortsatt att sträva, längta och ändå trott på att det är möjligt. Nu är jag där och visaren på vågen är beviset. Det är helt underbart! Nu kan jag sikta in mig på mitt nästa delmål som i den här takten tar fem månader till. Ett enstaka "litet" kilo varje månad. Det går upp och det går ner men trenden är neråt. Viktminskning à la Biggest Looser är inget för mig även om resultaten är tilltalande. Min kropp protesterar nämligen med feber, smärta och binder vätska när jag är fysiskt aktiv och blodtrycket stiger över önskvärda värden. Det bästa alternativet för mig är att avstå allt från onyttigheter till stress. Tålamodskrävande men resultaten har kommit. Långsamt.


Mina förändringar har varit följande:

Byten:
 • Ett byte till Dofilus från vaniljyoughurt efter att ha läst flera artiklar om snälla bakterier i samband med övervikt. Efter första dagen gick jag ner två kilo bara så där utan ansträngning vilket var bevis nog för min del att fortsätta. Försöker dricka en liter Proviva i veckan också.
 • Ett byte till Cola Light vilket jag inte druckit på flera år från Jokk för att få ner kalorimängden med argumentet att när jag drack det tidigare så var jag smal.
 • Ett byte till Brie ost från vanliga efter att ha konstaterat att det är inte så onyttigt som man tror.
 • Ett byte till att äta kött igen från vegetarisk kost under flera år. Det var riktigt svårt i början men jag fick inte i mig tillräckligt med proteiner i förhållande till kolhydraterna.

Begränsningar:
 • Jag tillåter mig att äta en bit paketerad mörkchoklad från Marabou dagligen som jag delar i åtta mindre bitar och tar till kaffet. Livet blir ganska trist annars.
 • Jag tillåter mig att äta något sött och onyttigt ibland i en begränsad mängd.

No-No´s:
 • Jag har avstått chips så gott som helt eftersom magen blir uppsvälld och det hatar jag! Jag tar ett par skivor salami istället när saltsuget sätter in.   

Övrigt:
 •  Att vara kärleksfull mot mig själv och min kropp!
 

Belöningen

Tyvärr så har jag inte satt någon belöning när jag nådde delmålet för det kändes så utopiskt men jag ska klura ut något som inte innehåller kalorier! Ett par nya skor kanske?

Kram!2 kommentarer:

 1. Absolut ska du ge dig själv en belöning!

  Duktigt av dig! =)

  SvaraRadera
 2. Tack för att du kommenterar! :) Det blir nog ett par skor, har bara så svårt att välja!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...