tisdag 6 mars 2012

A Day for Sunglasses!


* Nya hårfärgen *

Jag letade fram mina Ray Ban som är köpta någon gång på 80-talet eftersom solen kikade fram igår! Hurra för solsken! De känns helt retro-rätt igen efter flera år i byrålådan. Solglasögon för min del innebär linser och att jag sminkar mig vilket tillhör ovanligheterna till vardags. Är även på jakt efter nya glasögon och söker efter ett par runda eller ovala som passar mitt ansikte och steampunk-stilen. Inte helt lätt men optikern lovade leta fram några alternativ så jag ska åka in i dag och kolla vad han kan ta hem. Vill även tala om att jag kommer att fortsätta blogga men tror att den redan har fått en annan innebörd för mig. Jag hoppas att du fortsätter att läsa!


Nail Polish REVIEW: Isadora # 12 - "Bordeaux Red" - Hypo Allergenic Formula
Ett mörkrött skimrande lack med aningen guld i färgen. Ett lite tjockare lager täcker riktigt bra men om man vill ha färgen mörkare och djupare krävs två lager lack. Första lagret torkar jättefort och andra tar lite längre tid. Inte så slitstarkt som man skulle vilja men den får trots allt ett högt betyg.
Mitt betyg: 4,5/5
 


Bolero: La Redoute | Ärmlös klänning & volangsjal: H&M | Stretchjeans: Zizzi/ZJ  | Skinnstövletter: Bon à Parte | Skinnväska: The Monte | Halsband: Ur&Penn | Guldringar: Privata

 .
Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén men kamerabatteriet tog slut efter fem bilder så vi använde paddan istället. 

Lila hårfärg
.
Först använde jag permanent hårfärg Livecolor XXL # 87 Mystic Violet från Schwarzkopf och mängden färg var fullt tillräcklig för mitt hår. Färgen blev mörkare åt det svarta hållet och mer rött än lila, inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Efter ett tur hos frissan så hittade jag Revlon Professional Nutri Color Creme # 200 Burgundy/Violett som är en vattenbaserad pigmentfärg i hopp om att det skulle bli mer lila. Jag använde hela tuben och lät den sitta i ca. 15 minuter innan jag tvättade ur håret. Hela processen innebar intensiva färgstänk överallt som måste tas bort på en gång för att inte fastna. Inget jag gör igen själv hemma. Det kan vara värt ett besök hos frissan för att slippa allt kladd. Ja, det blev mer lila och mörkare så nu känner jag mig som Morticia Addams från TV-serien The Addams Family.


Carolyn Jones as Morticia Addams
  
Kommer du ihåg?
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...