torsdag 19 april 2012

Style Advice: New Capsule Wardrobe for Elin

Style Advice: New Capsule Wardrobe for Elin

Style Advice: New Capsule Wardrobe for Elin by zhine featuring tops

* Stiltips: Ny kombinationsgarderob till Elin *

Elin är ca. 171 cm. lång och har storlek M - XL i kläder så i dag har jag valt kläder som inte nödvändigtvis går upp i större storlekar. Hon har kurvig kroppsform dvs. fyllig byst, markerad midja och höfter. Hennes ben är smala och hon vill dölja magen. Och hon har aningen breda axlar och är ungefär lika stor upptill som nertill. På hennes önskan har jag tagit fram en feminin och rockig klädstil utifrån färger hon gillar och valt plagg med bra snitt för hennes figur. 


Stilsnack

På översta bilden ser du praktiska basplagg till vardags i material som tål att användas och tvättas ofta.  Elin bör satsa på jeans och byxor med normal- till högmidja som har smala ben samt på snäva, korta kjolar och klänningar som framhäver benen. De breda axlarna blir mindre tydliga i brottarlinnen eftersom vinkeln går inåt mot halsen. Välj linnen som är lätt utställda från bysten i längre modell för att dölja magen. Det går utmärkt att ha vanliga linnen under så bh-banden inte syns. En vanlig finstickad kofta med V-hals och långa smala ärmar framhäver bysten och ansiktet. Bäst är en som dessutom är insvängd i midjan. En snygg jeansskjorta kan med fördel även användas som kofta och kort klänning om längden tillåter. Hon bör undvika plagg som slutar vid hennes bredaste linje som är vid höften, toppar med puffärmar och axelklaffar.


Dressy Casual


* Fint till vardags *

Här är flera plagg som framhäver hennes former optimalt. Med ett par spetsiga pumps ser benen ännu längre ut. Jag har lagt till färgen nougat och brunt som är riktigt snyggt till rosa och turkost som Elin gillar. 
  

Black Basics

Black Basics by zhine featuring belts

 * Svarta basplagg *

En rockig stil leder automatiskt tankarna till läder, svart och nitar. Det blir mer feminint med spetsar och "vanliga" smycken. En eller flera blazers gör garderoben mer variationsrik. Fint både till vardag och fest. Elin som har midja kan ha klänningar i lösare modell med ett skärp.Party, Party, Party!


 * Festkläder *

Klänningar med midja med smalare axelband i kortare modell som inte är för utställda passar hennes kroppsform bäst. Här tillsammans med en v-halsad bolero, höga klackar och en aftonväska med nitar. Välj tuffa accessoarer så det inte blir för feminint.Outerwear Etc.

Outerwear Etc. by zhine featuring vests

* Ytterkläder mm. *

En garderob är nog aldrig helt "färdig" och komplett. Här tipsar jag om fler plagg som skulle passa hennes nya stil. 


 Klicka på stora bilderna om du vill veta var du hittar respektive plagg mm!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...