lördag 31 december 2011

New Beginnings & Promises, Promises

New Beginnings

New Beginnings by zhine featuring stiletto high heels

* Gott slut! *

Jag hoppas att ditt mode-år har varit fyllt med massor av fantastiska upplevelser!

Mitt har varit givande med mycket shoppingglädje och många nya plagg och lack. Jag började året med köpstopp i tre månader med ett planerat undantag för min födelsedag som infaller i februari. Det var utmanande och lärorikt att hålla löftet och jag sparade en mindre förmögenhet. Inte för att jag behövde spara men jag insåg att jag handlade mer från "VILL-HA-impuls" många gånger än ett reellt behov. Jag "glömde" fråga mig själv i min shoppingiver om jag verkligen behövde ytterligare en väska, ett par skor eller ett par svarta byxor osv.

Under tiden för köpstoppet kom jag fram till att jag handlade och sökte något nytt hela tiden eftersom många plagg i garderoben inte motsvarade mina förväntningar och då outtalade kriterier. I dag påminner de mig om mina dåligt grundade beslut och tar plats i garderoben. Kläder jag aldrig använt eller använt en eller två gånger eller som kvalitetsmässigt har kostat mer än vad de håller. Sådant skapar bara frustration och missnöje, något som jag vill undvika eftersom jag älskar kläder och mode! 

För de sparade pengarna fick jag äntligen tillåtelse att stajla om maken. Han fick börja med att göra en sammanställning av hur han tillbringar sin tid så allt det nya procentuellt motsvarar hans behov av kläder för jobb och fritid. Jag tog fram förslag på färger och stil för respektive område som han godkände. Sedan gjorde vi en total genomgång av hans kläder och skor för att se vad behovet var och rensade ut allt som inte passade in i de nya stilarna, en för jobb och en för fritid. Med en färdig behovslista med kriterier för färger, stil och passform kunde jag handla. Jag visste exakt vad jag sökte och hur plaggen skulle kunna kombineras. Det har varit en av årets höjdpunkter och det finns fortfarande luckor att fylla samt byta ut! Jag kan avslöja att han är mer än nöjd och önskar att han gjort det tidigare. 

Årets senare hälft har handlat om att definiera mina kriterier ännu tydligare, att välja med omsorg och förnuft samt att avstå ibland. Jag gör fortfarande medvetna felsteg eftersom det inte finns tillräckligt med utbud på marknaden. Det jag vill ha enligt mina kriterier går inte alltid att finna när jag behöver det och då kompromissar jag med en viss dos av missnöje som följd.

Jag ser framemot ett nytt mode-år och årets nyårslöfte!


Promises, Promises

Promises, Promises by zhine featuring felt hats

* Mitt nyårslöfte *

Vad är ditt?Dress
€44 - yoursclothing.co.uk

Balenciaga leather shoulder bag
$1,945 - barneys.com

Länkar från översta bilden. Klicka på stora bilden för alla länkar.

Black & Silver Trim Mesh Dress
€32 - yoursclothing.co.uk

Casadei stiletto high heels
$720 - shoptheshoebox.com

Juicy couture tote
$228 - juicycouture.com
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...